Boxercise is een methode om verantwoord, intensief, leuk en super effectief te werken aan “boxing skills”, gecombineerd met elementen uit de fitness.

Er wordt hier niet gespard en we leggen de nadruk op veiligheid, plezier en techniek. Deze training kan individueel zijn, of in een groep. Denk bijvoorbeeld aan een alternatieve training voor een sportvereniging. 

De lesmethode is ontwikkeld in Engeland door Andy Wake (voormalig olympisch bokscoach), die in de afgelopen jaren al meer dan 30.000 trainers heeft opgeleid.

Waarom Boxercise?

Het maakt je weerbaarder dan ooit en zorgt tevens voor een verbetering van je conditie, uithoudingsvermogen, kracht en vetverbranding. Daarnaast is het resultaat meer spierversteviging en figuurverbetering.

Het is voor iedereen, jong- oud- man- vrouw- overgewicht- ondergewicht, iedereen kan instromen en starten op zijn/haar niveau. De lessen zijn, door de combinatie van boks technieken en fitness, toegankelijk voor alle sporters, met de nodige uitdaging natuurlijk!

Boxercise helpt jou om gezonder en weerbaarder te worden.

Verschil tussen boksen en Boxercise

Bij boksen wordt in de meeste gevallen gewerkt naar de eindvorm sparren of wedstrijden boksen. Die eindvorm kent Boxercise niet.

Bij Boxercise worden de boks oefeningen afgewisseld met fysieke drills, dat is bij het boksen niet per definitie zo.

Dan zijn er nog verschillende benamingen van de stoten. Zo werk je bij boksen met de termen voorhand direct, stoothand hoek, stoothand opstoot en voorhand hoek.

Bij Boxercise hebben de stoten nummers. Zo zijn de voorhand en stoothand genummerd als 1- 2, de hoeken 3- en 4 enzovoort.

Contact

Meer informatie of een training aanvragen? Neem hier gerust contact met ons op.

Opleiding aanvragen