Paul van Arkel

Paul van Arkel

Mijn naam is Paul van Arkel en ik ben eigenaar van de Academie van Arkel.

Ik ben mijn werkzame leven gestart bij het Korps Mariniers. Na 6 leerzame jaren heb ik de overstap gemaakt naar justitie. Daar heb ik een ontwikkeling doorgemaakt en ben ik tevens de grondlegger van het eerste Nederlandse Bijstandsteam. Ik was trainer en operationeel commandant van deze eenheid. Het team is gespecialiseerd in snel en effectief optreden bij agressiesituaties met een verhoogd risico.

In de jaren ’80, ’90, ’00 heb ik continu gestudeerd en heb ik mij laten opleiden op sociaal gebied en op het gebied fysieke-mentale weerbaarheid. Hier ontstond een mooie melange van kennis en vaardigheden die ten grondslag liggen aan de AvA methode. Tegenwoordig kijk ik terug op ruim 30 jaar ervaring als instructeur, trainer en docent. Zo heb ik instructies gegeven aan; instructeurs en medewerkers van justitie, politie, medewerkers van zorg- en aanverwante instellingen, docenten in opleiding, HBO Social Work studenten en beveiligingsmedewerkers.

Ik zal mijn talent altijd met enthousiasme overbrengen en heb aandacht voor het individu in bijzonder.


Onze kernwaarden

✓ Humaan

✓ Veilig

✓ Noodzakelijk

De menswaardigheid mag nooit uit het oog verloren worden. We reageren op het gedrag van een agressor, niet op de persoon zelf.

De omstandigheden voor interventie moeten veilig zijn. Hierbij staat de veiligheid van de medewerker voorop.

Een interventie moet te verklaren zijn waarom deze plaats vond. Iedere medewerker zal zich moeten kunnen verantwoorden voor zijn/haar optreden. De interventie moet daarom altijd voldoen aan de wettelijke bepalingen en aan het mandaat van de medewerker.

Onze missie

“Onze missie is om mensen, met een hulpvraag wat betreft fysiek mentale weerbaarheid, te trainen en op te leiden om beter met agressievolle situaties om te kunnen gaan.”

Academie van Arkel voorziet deelnemers van theoretische informatie en praktische vaardigheden om zo humaan en veilig te werk te gaan, waarin het besef van noodzakelijk optreden altijd aanwezig is.

Wij bieden maatwerktrainingen aan die passen bij de omstandigheden van de deelnemer én het mandaat dat van toepassing is.

Wij onderscheiden ons dan ook door het kunnen aanbieden van op maat gemaakte erkende trainingen en opleidingen én wij hebben aandacht voor het individu in het bijzonder.

Onze visie

“De Academie van Arkel droomt van een Nederland waarin iedereen fysiek en mentaal weerbaar is. “

Wij streven ernaar om de trainingen en opleidingen landelijk aan te bieden. Dit betekent dat het docententeam geformeerd zal worden uit docenten die woonachtig zijn in alle windstreken zodat zij zich kunnen richten op trainingen in hun regio.

De trainingen en opleidingen worden up-to-date gehouden zodat ze hun kwaliteit behouden op korte, maar ook zeker op lange termijn.

Onze docenten

Alex Raap

Mijn naam is Alex Raap en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.Al vanaf jonge leeftijd ben ik met vecht- en verdedigingssporten actief. In mijn jongere jaren

Claudia Kors

Mijn naam is Claudia Kors en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.Ik heb een politie opleiding genoten in de regio Haaglanden, waarbij o.a. Bureau Hoefkade in

Eric de Krijger

Mijn naam is Eric de Krijger en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent. Evenals eigenaar Paul, ben ook ik mijn werkzame leven gestart bij het Korps Mariniers

Geert Koster

Mijn naam is Geert Koster en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.*AvA-Docent

Henriëtte Slomp

Mijn naam is Henriëtte Slom en ik ben AvA-docent.

Jaco Pons

Mijn naam is Jaco Pons en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.*AvA-Docent

Jochem Jelle Hooghiemstra

Mijn naam is Jochem Jelle Hooghiemstra en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.*AvA-Docent

Liza Lotte Diderik

Mijn naam is Liza Lotte Diderik en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.*AvA-Docent

Matthijs van den Berg

Mijn naam is Matthijs van den Berg en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.*AvA-Docent

Michael Kooyman

Mijn naam is Michael Kooyman en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.*AvA-Docent

Michael Lund Nielsen

Mijn naam is Michael Lund Nielsen en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.*AvA Docent

Simon Erfmann

Mijn naam is Simon Erfmann en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.Vanaf mijn 9e ben ik al geïnteresseerd in vechtsporten. Als kleine jongen heb ik ervaring

Sjoerd Haga

Mijn naam is Sjoerd Haga en ik ben AvA-Docent.*AvA-Docent 

Sven Festerling

Mijn naam is Sven Festerling en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.Sinds 1993 ben ik werkzaam binnen de TBS. Hier heb ik veel gewerkt met onder

Tjerk Jan Haga

Mijn naam is Tjerk Jan Haga en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.*AvA-Docent

Willem de Jong

Mijn naam is Willem de Jong en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.Op mijn 16e jaar ben ik mijn loopbaan begonnen bij het Korps Mariniers. Daarna

Reviews

Leerzaam

De training wordt met passie gedaan. Paul is een sociaal persoon met ruime ervaring waar je veel van kunt leren!

Motiverend

Daniël en Paul zijn enthousiast over hun vak en zorgen ervoor dat je meer uit jezelf haalt dan je denkt te hebben.

Rustige begeleiding en persoonlijk

Zelf nooit op een vechtsport gezeten, dus best onzeker ingestapt. Fijn dat er rustige begeleiding was en dat er de tijd voor je werd genomen. Ga nu een stuk zelfverzekerder het leven door, thnx!

Super!

Ik heb tijdens de docenten opleiding veel nieuwe inzichten gekregen.
Bedankt!

 

Zeer fijne ervaring met Akademie van Arkel

Er was veel aandacht voor mijn persoonlijke leerdoelen

- Docent in opleiding

Opleiding aanvragen