Bij de Academie van Arkel staat BOT voor Bijzondere Opdracht Training. De inhoud van de BOT trainingen kunnen sterk verschillen, het is namelijk een individuele maatwerk training.

Zo kan het zijn dat een moeder contact met ons op neemt omdat haar kind slachtoffer is van pestgedrag. Het doel van de training voor dit kind zal zijn, dat het kind assertiever wordt en leert begrenzen.

De volgende aanvraag is van een hulpverleenster die tijdens de uitoefening van haar functie seksueel geïntimideerd werd. Haar hulpvraag is duidelijk; ‘Ik wil dat mij niet meer laten overkomen. Ik wil de intimiderende signalen sneller leren herkennen en ik wil leren om een agressor fysiek van mij af te houden’.

Het volgende contact dat wij hebben is met een medewerker van de politie. Hij heeft zich aangemeld voor de intest (selectietest) voor het arrestatieteam. In deze test zal hij ook zijn huidige vaardigheden op het gebied van aanhouding en zelfverdediging moeten demonstreren. Hij vindt het verstandig om voorafgaand aan de intest enige extra trainingen te ontvangen.

Zo zie je dat BOT voor de Academie van Arkel een brede en soms diepgaande betekenis heeft en alles behalve ‘bot’ is. 

Lees hier meer informatie over onze BOT trainingen.

Opleiding aanvragen