Mijn naam is Willem de Jong en ik ben fysiek mentale weerbaarheidsdocent.

Op mijn 16e jaar ben ik mijn loopbaan begonnen bij het Korps Mariniers. Daarna volgde een loopbaan bij Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI). Deze sloot ik na 10 jaar af als kwaliteitsmanager. Daarna werd ik clustermanager in de gehandicaptenzorg. Na een periode van 10 jaar volgde een baan als manager in de jeugdzorg en-bescherming. Op dit moment werk ik als docent in het middelbaar beroepsonderwijs, maatschappelijke zorg.

Mijn interesse in menselijk gedrag was er altijd wel, maar kreeg zijn vorm door de post-HBO opleiding Trainer/coach af te ronden. Daarna volgde ik nog de opleiding tot psychodramatherapeut.

Waar ik mij voor wil inzetten, is allereerst me ergens tegen afzetten. Professionals die geweld hanteren tegen (vaak kwetsbare) cliënten ómdat zíj de professional zijn, is iets waar ik niet tegen kan. Als docent fysieke weerbaarheid wil ik me juist inzetten om professionals te leren, geweld in te zetten op een deskundige manier. Goed voor de professional en helpend voor de zorgvrager.

Ik werk daarbij met het motto: spelend leren, lerend spelen.

*AvA Docent Master Docent

Mentale weerbaarheid docent

Opleiding aanvragen