Wanneer voel jij je minder veilig (op het werk)?

Dit is 1 van de vragen van onze Q-BOX. De Q-BOX zorgt ervoor dat fysiek mentale weerbaarheid bespreekbaar wordt.

Het gesprek aangaan over veiligheidsgevoel- of beleving, over hoe weerbaar je bent of zelfs hoe kwetsbaar je bent op dit moment, kan lastig zijn.

Hoe krijg ik de deelnemer(s) in het gesprek of tijdens een training zover dat ze hun ‘deuren’ openzetten om te zeggen wat ze wíllen zeggen of bespreken?

Je kunt zelf vragen verzinnen, maar ter plekke zou je erachter kunnen komen dat de vraag iets anders oproept dan dat jij als antwoord of reactie bedacht had.

De oplossing…..

Daarom hebben wij de de Q-BOX ontwikkeld. De Q-BOX, welke uit twee delen bestaat, bevat in totaal 100 vragen die relevant zijn voor het bespreken van het onderwerp Fysiek Mentale Weerbaarheid. De vragen zijn een collectie van vragen die de afgelopen 30 jaar zij geselecteerd.

Een selectiecriterium voor een vraag is dat het voldoende oproept om te kunnen bespreken. Dat bespreken kan tijdens het teamoverleg door de leidinggevende of gespreksleider maar de vragen zijn bijna een noodzakelijk hulpmiddel geworden voor agressie- en weerbaarheidstrainers.

Je ontvangt de Q-BOX na het volgen van een seminar. Na dit seminar ontvang je een Bewijs van Deelname en kan jij op verantwoorde wijze de Q-BOX gebruiken tijdens een overleg, training of opleiding.

Het seminar wordt door een communicatiedeskundige van de Academie van Arkel verzorgd

Opleiding aanvragen