Om docent te worden volgens de AvA methodiek wordt er wel wat van je verwacht.

Je bent minimaal HBO opgeleid, je hebt bij voorkeur ervaring in het lesgeven en bent vaardig in een zelfverdediging- of weerbaarheid discipline.

Communicatief ben je sterk en absoluut sociaal vaardig. Je bent in staat om goed aan te voelen voor welke doelgroep je staat. De ene keer sta je voor een groep medewerkers uit een jeugdzorg instelling, daarna is je doelgroep horeca portiers en evenementen beveiligers, terwijl je daarna voor een klas HBO Social Work studenten staat.

We verwachten van onze docenten dat zij kunnen schakelen in de presentatie tussen de verschillende doelgroepen. Ook verwachten wij dat onze docenten ruim boven de stof staan welke moet worden aangeboden in onze 5 varianten. De Academie van Arkel staat erom bekend dat zij maatwerk kunnen aanbieden. Ter plekke kan de inhoud van jouw les onderhevig zijn aan de prioriteitstelling van de opdrachtgever. Hiermee bedoelen wij dat het incident van gisteren, vandaag de hoogste prioriteit krijgt. Speel daar maar eens op in.

Meer informatie over:

Docentenopleiding 2021-2022
Werkweek van een docent

De geldigheidsduur van alle certificaten bedraagt één jaar. De geldigheidsduur kan jaarlijks verlengd worden d.m.v. het volgen van applicatietrainingen.

Opleiding aanvragen