Dé opleiding voor fysiek mentale weerbaarheidsdocent.

Als AvA docent ben je bevoegd om op maat gemaakte fysiek mentale weerbaarheidstrainingen te geven volgens onze AvA methodiek en verzorg je opleidingen voor het Certificaat Professionele Interventie. Je kan je goed aanpassen aan de verschillende doelgroepen en je weet van elke les een succes te maken!

Wat word er van je verwacht?

Communicatief ben je sterk en absoluut sociaal vaardig. Je bent in staat om goed aan te voelen voor welke doelgroep je staat. De ene keer sta je voor een groep medewerkers uit een jeugdzorg instelling, daarna is je doelgroep horeca portiers en evenementen beveiligers, terwijl je daarna voor een klas HBO Social Work studenten staat.

We verwachten van onze docenten dat zij kunnen schakelen in de presentatie tussen de verschillende doelgroepen. Ook verwachten wij dat onze docenten ruim boven de stof staan welke moet worden aangeboden in onze 5 varianten. De Academie van Arkel staat erom bekend dat zij maatwerk kunnen aanbieden. Ter plekke kan de inhoud van jouw les onderhevig zijn aan de prioriteitstelling van de opdrachtgever. Hiermee bedoelen wij dat het incident van gisteren, vandaag de hoogste prioriteit krijgt. Speel daar maar eens op in.

Opleidingsinformatie

De docentenopleiding bestaat uit +-20 opleidingsdagen, waarvan de laatste 3 in het kader van de afronding zijn. De opleiding bestaat uit twee onderdelen; theorie en praktijk.

Theorie:

De theorie is gericht op het vroegtijdig herkennen van agressie en de-escaleren. Er komen verschillende communicatie modellen aan de orde en er wordt aandacht besteed aan psychopathologie.

Het uitgangspunt van AvA trainingen en opleidingen zijn de wettelijke bepalingen, kennis van het wetboek van strafrecht, de ARBO wet en de wet op zorg en dwang zijn hierin terugkerende onderdelen.

Praktijk:

In het practicum variëren de oefeningen van het gebruik van lichaamswapens tot bevrijdings- en  aanhoudingstechnieken. Er zal uitgebreid stil worden gestaan bij lichaamshoudingen en tactisch inzicht alsmede communicatie tijdens een interventie.

Meer informatie over:

Docentenopleiding 2023

Werkweek van een docent

De geldigheidsduur van alle certificaten bedraagt één jaar. De geldigheidsduur kan jaarlijks verlengd worden d.m.v. het volgen van applicatietrainingen.

Opleiding aanvragen